LNN-Nieuws

Drukbezochte informatieavonden Weekblad Arena bieden de uitgever meer burgerjournalistieke content

Door Lokaal Nieuwsnet

Weekblad Arena hecht veel waarde aan artikelen die door lokale verenigingen worden ingezonden. Om de lokale burgerjournalistiek te stimuleren organiseert Weekblad Arena regelmatig informatieavonden voor verenigingen, stichtingen en andere organisaties. Op een informatieavond maken afgevaardigden kennis met de diverse mogelijkheden van een profielpagina. De deelnemers krijgen met een inlogcode de mogelijkheid om zelf artikelen rechtstreeks op de website van het nieuwsmedium te plaatsen en kunnen hun eigen pagina beheren. Op deze manier zijn de verenigingen verzekerd van plaatsing en wordt de redactie ontlast. Het Lokaal Nieuwsnet-systeem wordt door middel van een demonstratie aan de bezoekers uitgelegd.  Zo verkrijgt Arena meer burgerjournalistieke content en heeft de redactie meer tijd om andere taken uit te voeren.

De opkomst van de informatieavonden viel boven verwachting uit. Er werden twintig bezoekers verwacht, maar uiteindelijk waren er 34 afgevaardigden van diverse stichtingen, verenigingen en organisaties aanwezig. Organisator Mick Broekman is zeer tevreden: “Het is goed om te zien dat er zoveel animo is voor de informatieavonden. De verenigingen waarderen het dat ze zelf de regie over hun nieuws hebben. Daarnaast is het voor de uitgever erg prettig om meer content vanuit verenigingen en stichtingen op de website te krijgen.”

|Doorsturen

Uw reactie


Laatste nieuws

Gilsing lokale media

MooiSites

JouwEindhoven

Regiobode

Meest gelezen

LokaalNieuwsnet.nl is een online nieuwsplatform voor lokaal nieuws dat door uitgevers van lokale nieuwsbladen wordt ingezet.

LokaalNieuwsnet.nl gaat evenwel verder: het concept voorziet in een daadwerkelijke ondersteuning voor de redacties en sales om in alle opzichten ook online de nummer 1 te worden in het werkgebied.

 

WeerFacebookstream